Despre muira puama


Ce este muira puama?

 
Muira Puama (Ptychopetalum) este originar din padurea tropicala amazoniana, şi este un mic arbore brazilian, care creşte în zona bazinul Amazonului. Rădăcina şi tulpina sunt folosite în scopuri medicinale. Mai este numit şi lemnul potenţei.

Beneficii ale Muira Puama

Muira Puama are numeroase beneficii. A fost folosit pentru a imbunatati disfunctiile sexuale cauzate de tulburări psihologice şi fizice. De asemenea, este benefic pentru crampe menstruale, sindrom premenstrual, şi pentru a trata cazurile usoare de epuizare.
Muira Puama este eficient pentru calmarea sistemului nervos, si pentru dinamizarea globală a sistemului nervos. Este utilizată pentru tratarea tulburărilor gastro-intestinale, precum şi stresului şi traumelor. Studiile au arătat, de asemenea, că se poate îmbunătăţi concentrarea mentala si claritatea gandirii.

Muira Puama si testosteronul

Muira Puama, atunci când este combinată cu Saw Palmetto (Semine dovleac) şi DHEA (dehidroepiandrosteron), creşte nivelul de testosteron în organism. Testosteronul este important pentru barbatii care sufera de impotenta sau disfunctie erectila, si este de asemenea necesar în culturism din cauza nivelului ridicat utilizat de organism in timpul activitatilor de anduranţă.

Muira Puama Culturism

Muira Puama are de asemenea un rol important în culturism. Atunci când este combinat cu alte ingrediente naturale, aceasta creşte nivelul de testosteron natural în organism, ceea ce este important atunci când efectuează activităţi stresante care necesita rezistenta, cum ar fi ridicarea de greutati. Testosteronul este de asemenea responsabil pentru construirea masei musculare.
Rolul pe care Muira Puama il joacă în îmbunătăţirea concentrarii si claritatii mentale este, de asemenea, esenţial. Are capacitatea sa de a trata epuizarea şi de a promova funcţionarea sănătoasă a sistemului nervos.

Beneficiile cele mai intalnite sunt : 

Libidou crescut 
Îmbunatatirea funcţiei erectile
Amplificarea energiei

În 1990, la Institutul de Sexologie din Paris, Franţa, un studiu clinic cu 262 pacienţi care acuzau lipsa dorintei sexuale a demonstrat ca Muira Puama este eficienta. În două săptămâni, la o doză zilnică de 1 până la 1,5 grame de extract de 4:1, 62% dintre pacienţii cu pierderea libidoului au susţinut că tratamentul a fost de ajutor. Am gasit acest studiu menţionat peste tot pe internet, dar nu a putut găsi o menţiune oficială a Medline.
În anul 2000, cercetatorii de la Institutul de Sexologie a publicat un alt studiu. Eficacitatea unei formule pe bază de plante, cu Muira Puama şi Ginkgo Biloba a fost evaluată pe 202 de femei sănătoase care acuzau un libidou scăzut. Diferite aspecte ale vietii lor sexuale s-au evaluat înainte şi după 1 lună de tratament. Îmbunătăţiri semnificative statistic a avut loc în frecvenţa dorintelor sexuale, actuluisexual şi fanteziilor sexuale, precum şi în satisfacţia din viata sexuală, intensitatea dorintelor sexuale, fanteziile de excitare, capacitatea de a ajunge la orgasm si intensitatea orgasmului. Tolerabilitatea raportata pentru amestecul de Muira Puama şi Ginko Biloba a fost buna.

Acesta a fost în mod tradiţional cunoscut ca un tonic nervos. Nativii amazonian folosesc remedii traditionale preparate cu ea pentru tratarea diferitelor afectiuni ale sistemului nervos central, inclusiv cele asociate cu imbatranirea.

Mecanism de acţiune 
 

Rădăcina şi coaja de Muira Puama este bogată in acizi graşi cu lant lung, uleiuri esenţiale, steroli vegetali, cumarina, Lupeol, şi un alcaloid numit muirapuamina. Datorita componentelor sale diferite, este dificil de identificat exact care dintre substanţele chimice în Muira Puama sunt responsabile pentru efectele sale de stimulare erotica. Un studiu la iepuri arată că Muira Puama are capacitatea de a relaxa corpus cavernosa a penisului, permiţând si angorjarea sanilor. Un alt studiu indică faptul că Muira Puama poate bloca o enzimă cunoscută sub numele de acetilcolinesteraza. Prin blocarea activităţii acestei enzime, acetilcolina continua sa fie disponibila in sistemul nervos central, ceea ce poate fi de ajutor în boala Alzheimer şi in cazul slabirii memoriei. Acetilcolina este un neurotransmitator implicat in memorie, şi ajută, de asemenea la dilatarea vaselor de sange din regiunea genitala.

Beneficii suplimentare 
 

Remediile preparate in casa cu Muira Puama sunt utilizate de către popoarele amazoniene pentru tratarea diferitelor boli legate de inaintarea in vârstă. Muira Puama creşte energia şi, de asemenea, imbunatateste starea de spirit. Cercetarile arata ca Muira Puama are proprietati antioxidante, protejeaza creierul de deteriorari. Studiile pe animale indică faptul ca ar putea avea un potenţial de îmbunătăţire a memoriei.

Utilizare:

— Muira puama a fost utilizata traditional de triburile braziliene si de tarile sud-americane inconjuratoare.
— Este un supliment nutritiv popular, dar nu foarte bine cercetat, in Europa si America de Nord.
— Aceasta planta era utilizata de triburile indigene ca afrodisiac si in tratamentul impotentei. Mestecarea tulpinilor, frunzelor sau radacinilor era cea mai populara metoda de administrare.
— Muira puama a fost folosita si ca tonic pentru patologii nervoase si depresii. A fost folosit pentru stimularea functiei nervoase si pentru calmarea durerilor nervoase.
— Unele triburi amazoniene au folosit aceasta planta medicinala pentru tratamentul dizenteriei si reumatismului. O pasta facuta din uleiuri de scoarta si / sau radacina aplicata local, se folosea in tratamentul paraliziei si a bolii Beriberi.
— In Europa, in jurul anului 1930, a devenit un popular supliment nutritiv pentru tratarea disfunctiei erectile. A fost demonstrat a avea un efect la fel de eficace ca si yohimbine in unele cazuri, fara efecte adverse.
— Muira Puama este in ziua de azi un tratament al disfunctiei erectile si un afrodisiac masculin.
— A fost utilizat si pentru tulburari gastro-intestinale si in tratamentul indigestiei.
— Muira Puama are un efect stimulat care il lasa pe utilizator cu un sentiment general de bine, atunci cand este utilizat in dozele corespunzatoare. Doze mari pot duce la supra stimulare lasand utilizatorul cu un sentiment de neliniste si afectandu-i somnul.
— Acest supliment natural a fost demonstrat in a avea un efect benefic asupra capacitatii de concentrare si a claritatii in gandire. Poate imbunatatii puterea de concentrare si memoria de scurta durata.
— Este folosit si in tratamentul alopeciei (cheliei)
— Efectul sau stimulant il face util in tratamentul depresiei
— Femeile folosesc Muira Puama in tratamentul disconfortului in menopauza, dar si a durerilor asociate menstruatiei.
Muira Puama poate fi combinata cu alte plante medicinale cum ar  fi Damiana, Guarana, Catuaba si Suma pentru a ii potenta efectele.


Reacţii adverse
 

Unul dintre efectele adverse cele mai frecvente ale Muira Puama atunci când este utilizată în doze mari este insomnia. Acest lucru se datorează faptului că poate produce o stare de hipervigilenta si este posibil sa nu mai puteti dormi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu