DAMIANA (Turnera diffusa)                                             

Preţ: 12 lei/50g, 108 lei/500g

Descriere: Considerată afrodiziacul mayaşilor, deoarece ei au folosit-o primii, damiana (Turnera diffusa) este o plantă originară din America de Sud şi şi-a reconfirmat renumele şi în perioada modernă. Este folosită şi în zilele noastre, pentru efectele sale extraordinare în creşterea performanţelor sexuale, în special la bărbaţi. Damiana este însă un tonic sexual şi pentru femei şi stimulează fertilitatea prin echilibrarea hormonală. 

Proprietăţi: afrodiziac atât pentru bărbați cât și pentru femei, antidepresivă, anxiolitică, diuretică, laxativă, reglează ciclul menstrual, combate ejacularea precoce, stimulează secreția de testosteron, suprimă tusea, sedativă, tonică, antiseptică, astringentă, antiulcerogenică, antiextrogenică, antiinflamatoare, hipoglicemiantă.

Indicații: impotență masculină, frigiditate (readuce capacitatea de a atinge orgasmul), dereglări ale menstruației, infecții renale, probleme digestive, epuizare nervoasă, depresie, anxietate, constipație, ejaculare precoce, probleme psihosexuale (stress, lipsa erectiei sau erectie de slaba calitate), erizipel, astm, bronșită, diabet, dizenterie, migrene, emfizem pulmonar. 

Precauţii şi contraindicații:
Damiana nu este o planta lipsita de efecte secundare, unele dintre ele chiar periculoase, de aceea se recomanda evitarea dozelor mari si dese de damiana. Aceasta planta contine arbutin, care e transformat in hidrochinona ce poate avea reactii secundare negative ca greata, varsaturi, zgomote in urechi, convulsii si in cazuri severe, deces.

Nu se recomanda administrarea tratamentului cu damiana la femeile care alapteaza si nici la persoanele care sufera de boli renale sau ale ficatului.  

Damiana are capacitatea de a scadea nivelul de zahar din sange, efect similar medicamentelor antidiabetice. Astfel, administrarea simultana a celor 2 forme de tratament poate duce la scaderea nivelului de zahar din sange mult sub nivelul normal, conditie medicala ce poarta denumirea de hipoglicemie.

De asemenea, nu se va administra persoanelor care vor suferi o interventie chirugicala in urmatoarele 14 zile de la administrare. 

Mod de administrare: 0,5g de 4 ori pe zi.

Citeste si articolul: Despre damiana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu