ULEIURI VOLATILE INTEGRALE                    

Preţ:  29 lei / 10 ml
Cimbru, Cuisoare,  Eucalipt, Grapefruit, Ienupar, Lamaie, Lavanda, Menta, Menta dulce, Oregano salbatic (Sovarf), Portocala amara (Bergamota), Portocala dulce, Ravintsara (Camfor), Scortisoara, Tuia.

Preţ: 33 lei / 10 ml
 Brad Siberian, Pin SilvestruRosmarin, Busuioc

Preţ: 36 lei / 10 ml
Chiparos, Mandarin Rosu, Mandarin Verde, Maghiran, Fenicul

Preţ: 42 lei / 10 ml
 Arborele de ceai (Tea Tree), Salvie dulce

Preţ: 53 lei / 5 ml
Geranium

Preţ: 56 lei / 10 ml
Piper negru (Piper Nigrum), 
Anason, Dafin

Preţ: 59 lei / 10 ml
Tamaie (Boswellia serrata)

Preţ: 65 lei / 5 ml
Tamaie Sacra (Boswellia sacra)

Preţ: 92 lei / 5 ml
Smirna/Mir

N-VIR 10 MAX(Amestec de 10 uleiuri cu efect antibacterial, antiviral)
Conpozitie: Mentha Piperita Oil; Eucalyptus Globulus Oil; Citrus Sinensis Peel Oil; Melaleuca Alternifolia Leaf Oil; Salvia Officinalis Oil; Cinamomum Camphora Oil; Abies Sibirica Oil; Eugenia Cariophyllus Oil; Thymus Satureioides Oil; Origanum Vulgare Oil.
Preţ: 25 lei / 10 ml,  78lei/50ml


Ce sunt uleiurile volatile?
Uleiurile volatile (numite şi esenţiale) sunt substanţe aromatice, care se evaporă foarte uşor, extrase din plante, prin procedee industriale. De regulă, după extracţia lor, uleiurile volatile sunt supuse la un aşa-numit proces de fracţionare, prin care se extrag din ele componentele cele mai utile, care vor fi folosite în industria alimentară, cosmetică, farmaceutică. De exemplu, din mentă este extras mentolul (ingredient al pastelor de dinţi), din cimbru sau oregano se extrage timolul (folosit în medicamentele contra cistitei şi bolilor pulmonare) etc. Ce rămâne după această fracţionare, este comercializat pe post de ulei volatil, eventual după adăugarea de potenţatori de miros sintetici.

Ce sunt uleiurile volatile integrale?
Uleiurile volatile integrale, numite şi virgine, sunt cele din care nu s-au extras nici un fel de substanţe, având compoziţia naturală iniţială, în care sunt prezente toate componentele cu efecte aromatizante, cosmetice etc. Evident, aceste uleiuri integrale sunt cele mai eficiente şi sănătoase pentru uz intern sau extern.

Aromatizările cu uleiuri volatile
Sunt o metodă de dispersie a uleiurilor volatile în aerul încăperilor, pentru aromatizarea acestuia sau pentru curăţarea de microbi. Cea mai simplă este utilizarea lămpilor de aromaterapie, în vasul cărora se pun 30-50 ml. de apă şi zece picături de ulei volatil, după care vasul se încălzeşte cu o lumânare, producând dispersia rapidă a substanţelor aromate.

Inhalatiile cu uleiuri volatile
Într-o cană cu apă clocotită se pun 3-5 picături de ulei volatil, după care se apropie uşor, gradat nările de gura cănii, inspirând lent şi profund vaporii degajaţi. Aplicaţia durează vreme de 3-7 minute, după care persoana care a făcut inhalaţia va sta într-un loc călduros şi lipsit de curenţi de aer.

Băile cu uleiuri volatile
Se fac doar după un test prealabil, in cadrul căruia aplicăm o picătură de ulei volatil pe o porţiune mică de piele (de exemplu, în zona gâtului, unde este mai sensibilă). Dacă pielea se înroşeşte, apar mâncărimi sau usturimi, atunci uleiul nu va fi folosit, deoarece avem alergie la unul din compuşii săi.
În apa de baie se adaugă 5 picături de ulei volatil (testat în prealabil, pentru a nu da reacţii alergice) pentru 100 de litri, ulei care se va evapora în aproximativ 7-8 minute, după care va trebui să adăugăm o nouă cantitate.
Aplicarea pe piele a uleiurilor volatile
Se face după ce am testat cu o cantitate mică de ulei să nu avem reacţii alergice cutanate. Pe suprafeţe mari, se foloseşte uleiul volatil amestecat în proporţia 1:10 cu un ulei gras (de măsline, sâmburi de struguri, argan). Pe suprafeţe mici se pun 1-3 picături şi imediat după aceea se acoperă zona cu o bucăţică de nailon, pentru a preveni evaporarea uleiului volatil.

Administrarea internă a uleiurilor volatile
Se face la recomandarea medicului specialist. Înainte de a începe o cură cu un ulei volatil, se pune o singură picătură pe pâine, care va fi ţinută în gură câteva minute: dacă apare o senzaţie de jenă la respiraţie sau de jenă digestivă, înseamnă că există sensibilitate alergică şi ca atare nu va fi utilizat respectivul ulei.
De regulă, se iau, de două ori pe zi, câte 3-5 picături de ulei volatil. Acesta se pune întotdeauna într-o linguriţă de miere, înainte de a fi înghiţit, altfel putând apărea leziuni ale mucoasei bucale şi usturimi. Niciodată nu se administrează uleiurile volatile ca atare sau amestecate în apă (în care nu se dizolvă!).

ULEI VOLATIL INTEGRAL (NEFRACTIONAT)

· fara solventi sintetici
· fara adaosuri chimice
· obtinut din plante proaspete
· provenienta UE

INGREDIENTE: 100% ulei esential
Acest ulei esential se poate folosi pentru aromatizari, inhalatii sau alte proceduri specifice. Pentru uz intern si pentru orice aplicatii terapeutice consultati medicul specialist.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu