Hidroxidul de Magneziu - o descoperire uitata oferita acum intr-o formula unica

Produsul „Ormus” furnizeaza organismului o importanta cantitate de magneziu cu o mare putere de asimilare. Magneziul este un element indispensabil, atat de important in sanatatea umana incat s-ar putea scrie carti intregi numai despre rolul pe care el il are in aceasta directie.

Acestui element ii sunt dedicate chiar de carti intregi, societati de cercetare si simpozioane stiintifice internationale periodice. Multi cercetatori il considera ca fiind probabil cel mai important mineral care este necesar sa fie furnizat organismul uman, mai ales ca alimentatia moderna determina mari carente ale magneziului. Deficitul de magneziu este responsabil de mai multe afectiuni decat orice alta carenta din organism. Foarte grav este ca cei mai multi oameni nici nu sunt constienti de carenta de magneziu din organismul lor, atribuind simptomele cu care se confrunta unor boli.

Magneziul intervine in peste 300 de reactii enzimatice, in metabolismul glucidic, lipidic si proteic.

El are un rol important in mentinerea echilibrului acido bazic al organismului. Este binecunoscut efectul unei aciditati crescute in declansarea unei serii intregi de afectiuni in organism. Produsul „Ormus” are o mare putere alcalinizanta in organism, ajutand la reglarea pe cale naturala a dezechilibrului acid.

Magneziul participa la sinteza ADN si ARN in organism. El intervine in metabolismul calciului, fosforului, sodiului, potasiului si joaca un rol important in actiunea vitaminelor C,E,B₁ si B₆.
Magneziul are efecte antidepresive, antistres, sedative, favorizand somnul si oferind echilibru psihic. Este un euforizant natural. El ofera o relaxare si o recuperare a neuronilor. Ajuta deasemenea la realizarea structurii de rezistenta a scheletului si a dintilor precum si la formarea colagenului si cartilajelor. El combate procesele de imbatranire a pielii, parului si unghiilor.

O mare parte din hormonii secretati in organism isi desfasoara activitatea specifica numai in prezenta magneziului (in special insulina si hormonii paratiroidieni).

Magneziul este foarte important pentru sanatatea aparatului cardiovascular. Este antiaritmic, anticoagulant, hipotensiv, calmant neurovegetativ si detoxifiant. Carenta magneziului accentueaza procesul de imbatranire si poate determina deteriorari ireversibile ale inimii. Magneziul stimuleaza metabolismul energetic, fiind un cofactor in transportul si depozitarea energiei. Este un reglator al temperaturii corporale. Hematiile si leucocitale au nevoie, pentru activitatea lor, de magneziu.

Magneziul este antispastic, cu efect relaxant si regenerator la nivelul muschilor. El previne formarea calculilor renali si biliari, stimuleaza functiile metabolice ale ficatului si este un protector hepatic. Stimuleaza digestia si asimilare si totodata are efecte protectoare asupra mucoasei gastrointestinale si este laxativ, prevenind constipatia. Este anti alergenic, antioxidant, anticancerigen, antiinflamator, antitoxic si antiviral. Este indicat in profilaxia si prevenirea a peste 200 de afectiuni, carenta sa determinand o lunga serie de probleme de sanatate, cea mai grava fiind temuta boala a epocii moderne, cancerul. Cu toate acestea, studiile arata ca mai mult de jumatate din oameni prezinta carente de magneziu in organism. Dar acestea se pare ca sunt cele mai optimiste estimari. Un studiu recent a aratat ca peste 80% din populatia SUA prezinta carente de magneziu in organism! Cea mai mare parte din magneziul din alimente este pierduta prin metodele de procesare industriala ale acestora. Agricultura intensiva practicata in ziua de astazi saraceste solul si produsele sale de acest element. Alimentatia incorecta rapeste organismului o alta parte importanta din rezervele sale de magneziu.

Unul dintre cele mai eficiente modalitati de administrare a magneziului este utilizarea clorurii de magneziu. Efectele sale au fost descoperite acum mai mult de un secol de catre profesorul francez Pierre Delbet (1861-1957) , sef de clinica, chirurg si membru al Academiei de Medicina, o somitate medicala a vremii sale. Profesorul Delbet a constatat ca antisepticele nu daunau doar microbilor, ci si celulelor sanatoase, pe care le distrug in numar ridicat. Dupa indelungi experimentari, a descoperit ca ingerarea clorurii de magneziu (MgCl₂) avea rezultate extraordinare in a multiplica forta de actiune a globulelor albe in apararea organismului. El a folosit cu rezultate spectaculoase acest tratament in timpul primului razboi mondial, ca medic militar. A obtinut deasemenea rezultate foarte favorabile in ce priveste starea psihica a pacientilor sai. Avantajul acestui remediu este lipsa totala a efectelor adverse si a oricarei toxicitati. El confera toate efectele benefice ale magneziului in organism. In lucrarea sa „Politique preventive du cancer” el a demonstrat rolul carentei de Magneziu in declansarea bolii canceroase. Un alt medic francez, Martin Du Theil, contemporan cu dr. Delbet, a descoperit o modalitate mult superioara de administrare a magneziului. Dupa zece ani de experimente incununate de un succes total, el a expus pentru prima data actiunile benefice ale hidroxidului de magneziu in lucrarea sa “ La defense par le Systeme Nerveux” (Apararea de catre sistemul nervos), in anul 1929. Conceptia sa de baza, revolutionara pentru acele vremuri, priveste un nou mod de a lupta impotriva microbilor, nu prin “vanarea” acestora cu diferite substante ci prin stimularea organismului pentru a lupta cu o maxima eficienta impotriva infectiilor. Iar aceasta trebuie facut printr-o actiune chiar de la nivelul centrului de comanda al intregului organism, si anume sistemul nervos, prin mentinerea sa intr-un echilibru perfect!

Principiul dupa care s-a ghidat se poate rezuma intr-o afirmatie celebra: „microbul nu reprezinta nimic, mediul este totul”. El afirma ca natura ne-a dotat cu armele necesare pentru a respinge fara greutate orice tentativa de invazie a microbilor. In viziunea sa, celulele albe sau leucocitele ca bariera de aparare impotriva infectiilor nu sunt decat soldatii sau executantii ordinelor primite de la sistemul nervos vegetativ, care este de fapt forta inteligenta care conduce lupta impotriva microbilor sau a corpurilor straine din organism. Sistemul nervos vegetativ sau autonom este acea parte a sistemului nervos care regleaza activitatea organelor interne. La modul obisnuit, el nu se afla sub controlul vointei noastre. Cauze diverse pot provoca o ruptura bruscă în echilibrul sistemului nervos (suferinţe intime, griji de ordin material sau moral, surmenaj, etc). Tulburări variate, a caror agravare poate duce la neurastenie, dovedesc această depresie: insomnie, oboseala la cel mai mic efort si mai ales dimineata, inapetenta, slabire, emotivitate neobisnuita, tendinta de a exagera, susceptibilitate excesiva, pierderea dorintei si bucuriei de a trai, descurajare, acestea sunt principalele semne care anuntă o slabiciune a sistemului nervos. Dar organele care produc globule albe (splina, ganglionii limfatici) depind si ele de sistemul nervos si slabiciunea acestuia se rasfrange direct asupra lor. Pe acest fond sistemul imunitar slabeste si isi fac intrarea in organism infectiile microbiene precum si temuta boala canceroasa. De aceea este necesar sa compensam aceasta pierdere suplimentara a celulei nervoase punandu-i la dispoziţie materialele de care are nevoie pentru a compensa exact aceste pierderi. Celula nervoasa are stringenta nevoie de magneziu care intervine in foarte multe reactii biochimice si sisteme enzimatice specifice acesteia. Iar pentru aceasta putem sa-i furnizam magneziu inalt asimilabil, prin intermediul clorurii de magneziu.

O cale mult mai eficenta este insa aceea de a provoca formarea sa chiar de catre organism - iar aceasta se realizeaza prin intermediul hidroxidului de magneziu, care odata ingerat, sub actiunea acidului clorhidric din stomac se transforma chiar in clorură de magneziu. Reactia chimica este urmatoarea: Mg(OH)₂ + 2HCl= MgCl₂ + 2H₂O Aceasta este o solutie geniala, pentru ca practic, organismul nostru va beneficia de un supliment nutritiv produs de el insusi! Aceasta substanta care tocmai se naste poseda puritate absoluta, putere de asimilare totala, fara nici un fel de efecte secundare adverse. Pierderile celulei nervoase sunt astfel imediat compensate. Cel mai mult vor beneficia de acest supliment cei care sustin o intensa activitate intelectuala. Hidroxidul de magneziu este de asemeni un laxativ perfect, bland si eficient in acelasi timp. Intr-o observare intinsa pe o perioada de mai bine de 10 ani asupra pacientilor sai tratati cu hidroxid de magneziu, dr Martin Du Theil nu a observat nici macar un singur caz de cancer! El a pus de asemenea in evidenta importanţa deosebita a functiei reglatoare exercitata de sistemul nervos asupra tensiunii arteriale - hipertensiunea arteriala rezulta, in majoritatea cazurilor, dintr-o tulburare a sistemului nervos vegetativ. Diabetul, deasemenea, rezulta dintr-o insuficienta a functiei de asimilare. Or, aceasta functie este la fel dirijata, armonizata tot de sistemul nervos vegetativ. Diabetul este una din numeroasele consecinte ale slabirii sistemului nervos vegetativ. Bolile cardiovasculare, cancerul si diabetul sunt afectiuni care fac ravagii in ziua de astazi, fiind in “topul” cauzelor de deces. Toate aceste date ne reveleaza actiunea extraordinar de benefica pe care o poate avea hidroxidul de magneziu in organism. Este important sa punctam faptul ca toate aceste descoperiri nu au fost niciodata infirmate in zecile de ani care au trecut de la descoperirea acestui remediu. Hidroxidul de magneziu a fost pur si simplu “uitat” in timp, in fata asaltului medicamentelor scumpe, de sinteza. Produsul “Ormus” contine o importanta cantitate de hidroxid de magneziu obtinut dintr-o sare naturala cu un continut bogat in magneziu, iar efectele acestuia sunt completate de actiunea mineralelor marine pe care le contine. El este deci capabil sa realizeze o profilaxie generală eficienta, de o simplitate iesita din comun.

http://plantevitalizante.blogspot.ro/2014/03/aloe-ferox-nou-pret-12-lei40g-125.html

2 comentarii:

  1. Am achizitionat acest produs de la dvs. si este deosebit de bun. Eu l-am folosit pe piele, deoarece nu stiu in ce cantitate se poate ingera. Chiar si asa, pielea devine f catfelata iar efectul vitalizant este imediat. V-as ruga sa scrieti si cum se administreaza intern. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intern doza este de o lingura. Se agita bine sticla de Ormus in prealabil.

    RăspundețiȘtergere