Aloe ferox, cea mai eficientă plantă de leac dintre toate soiurile de aloe

Sunt cunoscute mai mult de 200 soiuri de aloe în lume, dintre care cea mai folosită plantă medicinală este Aloe ferox. Această plantă are substanţe amare (care cresc imunitatea organismului), de aceea este numită şi Aloe amara. Acţiunea sa detoxifiantă este atât de puternică încât a fost considerată cea mai bună plantă de leac dintre toate soiurile de aloe. În plus, Aloe ferox are şi proprietăţi de prevenire şi vindecare a multor boli, efecte benefice sănătăţii, despre care vom scrie în acest articol.

La fel ca alte soiuri de aloe, are frunzele, verzi-albăstrui, cu spini pe margini, lanceolate, distribuite sub forma unei rozete, iar în mijloc, chiar din inima plantei, cresc florile roşii, galbene sau portocalii, sub forma unei inflorescenţe dense.

Această plantă are aplicaţii teraputice şi medicale, este folosită în tratamentul gutei, tromboflebitei, constipaţiei, diabetului, reumatismului, candidozei. Poate fi un bun remediu în ameliorarea durerilor reumatismale deoarece conţine substanţe antiinflamatoare, care reduc stările rele şi dureroase ce apar în astfel de crize, pot restabili mobilitatea articulaţiilor. Fitosterolii din Aloe ferox sunt eficienţi în tratamentul diabetului, ajută la scăderea glicemiei, pot fi folosiţi în cazuri de diabet zaharat de tip 2. Planta are proprietăţi benefice pentru organism, ajută în detoxifierea acestuia, în tratamentul tromboflebitei.

Substanţele amare din Aloe ferox şi alte elemente active normalizează tensiunea arterială, previn tumorile şi consolidează sistemul imunitar al organismului. Planta are acţiune de combatere a candidozei, de creştere a rezistenţei organismului în lupta contra infecţiilor. Substanţele amare au rolul şi de a stimula pofta de mâncare, însă acest efect este stopat de substanţele răşinoase din compoziţia plantei. În plus cercetărorii au ajuns la concluzia că planta are efect diuretic, laxativ şi de ardere a caloriilor din organism, fapt pentru care este considerată eficientă pentru scăderea în greutate, pentru tratamentul supraponderabilităţii şi obezităţii. Prin administrarea preparatelor farmaceutice cu Aloe ferox se inhibă pofta de mâncare, se ard caloriile, se stimulează metabolismul, procesele digestive, se elimină toxinele din organism şi se curăţă organismul de materii reziduale.


Planta are efect de prevenire şi ameliorare a simptomelor diferitelor forme de cancer, precum sunt: cancerul de piele, cancerul pulmonar, leucemia, cancerul de colon. Manoza din Aloe ferox poate ajuta în tratamentul leucemiei. Despre zaharurile din plantă se spune că ar fi importante pentru proliferarea bifidobacteriilor din intestinul gros şi astfel Aloe ferox ar preveni cancerul de colon. De asemenea, prin vindecarea constipaţiei şi prevenirea acestei afecţiuni, Aloe ferox menţine sănătatea colonului. Prin efectul antioxidant, detoxifiant, de creştere a producţiei de colagen, planta îmbunătăţeşte aspectul tegumentului şi previne cancerul de piele.

Aloe ferox nu trebuie folosită de către femeile însărcinate sau care alăptează, de persoanele care suferă de colită ulcerativă, ulcer gastric, obstrucţie intestinală, apendicită, gastrită acută şi alte boli gastrointestinale.


sursa: bodygeek.ro

http://plantevitalizante.blogspot.ro/2014/03/aloe-ferox-nou-pret-12-lei40g-125.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu