EXTRACT DE TURMERIC LICHID                  

Preţ:  50 lei/10 ml (220 picaturi)
100 lei/25 ml (550 picaturi - ptr cura de 3 luni)

Descriere: Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea, şi este utilizată foarte mult în gastronomia indiană. Pulberea de turmeric este unul din ingredientele binecunoscutului amestec de condimente indiene numit curry şi oferă acestuia o culoare galben intens, caracteristică.

Proprietăţi: Tot mai mulţi cercetători studiază această plantă, ajungând la concluzia că ea este utilă în peste 600 de cazuri, având extraordinare proprietăţi curative cât şi de prevenţie. La ora actuală, există peste 6000 de studii ştiinţifice care demonstrează ca turmericul poate înlocui cu succes multe medicamente:
1. LIPITOR/Atorvastatina (medicament indicat pentru valori ridicate de colesterol). De asemenea, are efecte benefice şi in caz de diabet (tip 2).
2. Corticosteroizii (eficienti in reducerea tumorilor, reactiilor cutanate etc).
3. PROZAC şi alte antidepresive.
4. ASPIRINA (pentru subţierea sângelui şi pentru inflamaţii articulare).
5. Medicamente ANTIINFLAMATOARE (aspirină, ibuprofen, fenilbutazonă, diclofenac, dexametazonă şi alte antiinflamatoare).
6. METFORMINA (medicament pentru diabet). CURCUMINA este de 500 până la 100.000 de ori (în forma cunoscută ca şi tetrahidrocurcuminoide –THC) mai puternică decât metformina în activarea AMPK.

Efectul anticancer al turmericului
Turmericul este probabil cel mai bun aliment anticancer. Principiul antitumoral din turmeric este CURCUMINA, capabilă să inhibe creşterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac, vezică etc). Alte efecte ale curcuminei:
1. Stopează dezvoltarea metastazelor, induce autoliza celulelor tumorale (distrugerea celulelor canceroase);
2. Reduce inflamaţia peritumorală şi inhibă factorul NF-kappaB, cel care protejează celulele tumorale de mecanismele sistemului imunitar pentru a le elimina;
3. Are un puternic efect antioxidant;
4. Protejează mucoasele, ficatul şi rinichii de efectele secundare ale chimioterapiei şi radioterapiei;
5. Fiind puternic antiinflamator, curcumina ajută în tratarea durerii şi bolilor inflamatorii (artrită, artroză, boala periodontală etc.);
6. Previne bolile cardiovasculare;
7. Previne Parkinson şi Alzheimer;
8. Utilă în tratarea bolilor gastrointestinale (fibroza hepatică şi boala inflamatorie intestinală).

Curcumina - un tratament pentru orice tip de cancer?
În mod curios, curcumina pare să fie în mod universal utilă pentru aproape toate tipurile de cancer.
Experimentele făcute pe animale, iar apoi în cazul oamenilor, prin teste şi probe specifice, arată că molecula de curcumină are o puternică acţiune antiinflamatorie.
Aşa cum a explicat Dr. LaValley (care a studiat biologia moleculară a cancerului şi a lucrat timp de aproximativ 9000 de ore pentru a crea o bază de date de literatură tip PubMed despre biologia moleculară a cancerului), molecula de curcumină cauzează o creştere a traficului sau a activităţii unei molecule în particular ori chiar diminuează/inhibă activitatea sa, studiile medicale demonstrând în mod repetat că rezultatul final este o puternică activitate anti-cancer. În plus, curcumina nu afectează celulele sănătoase (aşa cum acţionează din păcate chimioterapia), ci se îndreaptă în mod selectiv către celulele canceroase.
Un alt aspect: dacă anumite tipuri de cancer sunt rezistente la medicaţia „clasică”, nu la fel se petrece şi în cazul turmericului, acesta demonstrându-şi eficacitatea împotriva acestor forme de cancer rezistente la chimioterapie şi radioterapie.
Studiul realizat în 2006 de către Universitatea din Bucuresti, Departamentul de Biochimie şi Biologie Moleculara (DBBM) concluzionează: «Curcumina are un potenţial enorm în prevenţia şi terapia cancerului.»

Curcumina distruge cancerul în diverse moduri
Curcumina este nutrientul cu cele mai multe referiri la utilizarea sa împotriva cancerului. Are capacitatea de a modula activitatea şi expresia genetică, distrugând celulele canceroase şi determinând funcţia celulară sănătoasă. De asemenea, împiedică anti-angiogeneza (dezvoltarea vaselor de sânge care hrănesc celulele cancerigene). Mai exact, ce face curcumina?
- Inhibă proliferarea celulelor tumorale,
- Reduce inflamaţia,
- Inhibă transformarea celulelor normale în celule tumorale,
- Inhibă sinteza unei proteine care este considerată fundamentală pentru formarea tumorală,
- Ajută corpul să distrugă celulele cancerigene pentru a nu se răspândi în corp,
- Împiedică dezvoltarea vaselor de sânge care hrănesc celulele cancerigene (angiogeneză)

Cum asimilăm eficient curcumina?
Rădăcina de turmeric conţine curcumină în procent de aproximativ 3%. De asemenea, consumată în stare naturală, sub formă crudă, curcumina se absoarbe foarte puţin, doar 1%, ceea ce face necesar consumul unor cantităţi foarte mari de turmeric pentru a ne asigura suficientă curcumină de care avem nevoie.
Din fericire, există în prezent extracte de curcumină, cu o concentraţie de până la 95%.
O modalitate de a creşte foarte mult biodisponibilitatea curcuminei este aceea de a fierbe apa, la care se adaugă două capsule sau puţină pulbere (cam o linguriţă) şi se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute. Astfel beneficiem de o cantitate mare de molecule biodisponibile de curcumină (ce pot fi absorbite de organism).
O variantă mult mai simplă şi eficientă este uleiul de turmeric. Evităm astfel pătarea hainelor şi a bucătăriei (turmericul fiind un excelent agent colorant pentru ţesături, dându-le o nuanţă galben-portocalie).

Curcumina ajută la diminuarea inflamaţiei
Aproximativ 34% dintre persoanele din Statele Unite suferă de sindrom metabolic, termen utilizat pentru a descrie diferite simptome ce amplifică riscul apariţiei bolilor cardiace, diabetului, tulburărilor cerebrale şi a altor boli cronice. Unele dintre aceste simptome sunt grăsimea abdominală excesivă, tensiunea arterială ridicată, nivelul ridicat de zahăr din sânge, nivelele scăzute de colesterol HDL şi nivelele ridicate ale trigliceridelor. Toate aceste simptome au în comun “inflamaţia.”
Curcumina este unul din remediile antiinflamatorii cele mai puternice ale naturii.

Curcumina diminuează inflamaţia şi nivelele de zahăr din sânge
S-a realizat, timp de opt săptămâni, un studiu pe 117 persoane diagnosticate cu sindrom metabolic pentru a determina efectele curcuminei asupra inflamaţiei. Jumătate din participanţi au luat zilnic un gram de pulbere de turmeric, în timp ce ceilalţi participanţi au primit o pastilă placebo.
La finalul studiului, grupul care a luat pulbere de turmeric avea nivele mai scăzute la trei marcatori sanguini ai inflamaţiei: proteina C-reactiva (PCR), nivelul de zahăr din sânge şi nivelul de hemoglobina A1c.
Prin comparaţie, grupul care a primit pastila placebo a avut nivelele de zahăr din sânge mai ridicate, iar inflamaţia în cazul lor crescuse.
La fel ca şi celelalte 8 studii anterioare, şi acesta a confirmat că curcumina reduce nivelul de PCR.
Cercetătorii au concluzionat că o suplimentare pe termen scurt a curcuminei biodisponibile îmbunătăţeşte în mod semnificativ starea oxidativă şi inflamatorie a persoanelor cu sindrom metabolic, şi poate fi considerat un agent “natural, sigur şi eficient pentru diminuarea PCR.”

Curcumina poate avea mai mult de 150 de proprietăţi terapeutice
Cercetătorii au studiat de asemenea curcumina datorită rolului său potenţial în ameliorarea bolii Parkinson, Alzheimer şi daunelor cauzate de o tulburare cerebrală. Curcumina poate îmbunătăţi sănătatea cerebrală în general, datorită antioxidanţilor puternici pe care îi conţine şi proprietăţilor antiinflamatorii.
Curcumina prezintă 150 de activităţi potenţial terapeutice, printre care se numără şi proprietăţile anticancerigene. Capabilă să pătrundă bariera hematoencefalică, este un agent protector al neuronilor în cazul multor tulburări neurologice.
Cercetările medicale au mai evidenţiat faptul că curcumina acţionează inserându-se în membrana celulelor unde transformă proprietăţile fizice ale membranei şi le ordonează.
În ceea ce priveşte proprietăţile sale antiinflamatorii, curcumina inhibă atât activitatea cât şi sinteza ciclooxigenazei-2 (COX2) şi 5-lipooxigenaze (5-LOX), precum şi a altor enzime responsabile de procesul de inflamaţie. Un studiu medical din 2006 a descoperit că un extras din turmeric compus din curcuminoide (curcumina fiind curcuminoidul cel mai cercetat) blochează căile inflamatorii şi previne în mod efectiv acţiunea unei proteine ce determină inflamaţia şi durerea.
Conform unor studii clinice care continuă să se desfăşoare, curcumina ajută în următoarele moduri la îmbunătăţirea şi menţinerea stării de sănătate:
- Contribuie la menţinerea nivelelor sănătoase ale colesterolului;
- Previne oxidarea lipoproteinei de joasă densitate;
- Inhibă aglutinarea trombocitelor;
- Suprimă tromboza şi infarctul miocardic;
- Suprimă simptomele relaţionate cu diabetul de tip 2;
- Suprimă simptomele artritei reumatoide;
- Suprimă simptomele sclerozei multiple;
- Suprimă simptomele bolii Alzheimer;
- Inhibă reproducerea virusului HIV;
- Suprimă formarea tumorilor;
- Accelerează vindecarea rănilor;
- Protejează ficatul;
- Creşte secreţia de bilă;
- Protejează împotriva apariţiei cataractei;
- Protejează împotriva toxicităţii pulmonare şi a fibrozei.

Un alt studiu, publicat în 2011, demonstrează şi el efectele curcuminei în grupul de simptome care generează sindromul metabolic, ea fiind eficientă într-un număr mare de boli, printre care menţionăm:
- Boli ale ficatului şi ale plămânilor
- Boli neurologice
- Boli metabolice
- Tulburări autoimune
- Boli cardiovasculare
- Boli inflamatorii

Indicaţii:
- consumat zilnic, minim 3 luni, întăreşte sistemul imunitar;
- previne accidentele cerebro- şi cardiovasculare: reduce nivelul colesterolului total, creşte fracţiunea HDL, inhibă peroxidarea lipidică, previne ateroscleroza;
- reduce riscul apariţiei leucemiei la copii;
- antiinflamator, antiviral, antifungic, antibacterian, detoxifiant;
- purifică şi subţiază sângele;
- reduce nivelul zahărului din sânge;
- recomandat în: inflamaţii, reumatism, artrită, infecţii urinare, hemoroizi.
- stimulează secreţia şi evacuarea bilei. Îmbunătăţeşte activitatea ficatului.
- ameliorează afecţiunile digestive: leziuni precanceroase şi inflamatorii ale tractului digestiv, indigestie, constipaţie, hiperaciditate, diaree cronică, ulcer duodenal, gastrite, colite, adenoame intestinale, pancreatite. Normalizează secreţia de mucus, reface flora microbiană intestinală.
- recomandat femeilor atât pe perioada sarcinii cât şi după naştere, având efect purificator asupra laptelui matern şi efect antiinflamator la nivelul uterului.
- în răceli reduce inflamaţiile la nivelul gâtului şi secreţia de mucus (reduce kapha dosha).
- adjuvant în terapiile antitumorale: reduce creşterea, proliferarea şi migrarea celulelor canceroase. Este recomandat în perioada de chimioterapie, reducând toxicitatea tratamentului şi prevenind reapariţia celulelor canceroase.

Mod de administrare: cu 30 minute înaintea mesei. Se dizolvă într-un pahar cu apă caldă sau lapte cald (ideal: lapte de capră), se amestecă bine până la dizolvarea completă. Se poate adăuga miere dacă apa sau laptele este cald şi nu fierbinte.
Durata curei de întretinere şi a tratamentelor este de minim 3 luni.
În cazul afecţiunilor acute şi cancer, durata tratamentului se prelungeşte după caz.
Copii 2-5 ani: jumătate de picătură /zi (se dizolvă o picătură într-un pahar cu apă şi se administrează doar jumătate de pahar);
Copii 5-14 ani: 1 picătură/zi
Adulţi cu greutate corporală sub 65 kg: 5 picături / zi (dimineaţa)
Adulţi cu greutate corporală peste 65 kg: 7picături/zi (dimineaţa).
În infecţii, răceli acute, cancer etc., doza pentru adulţi poate creşte până la 15-18 picături/zi (5-6 picături de 3 ori/zi), conform indicaţiilor medicului.
Se recomandă creşterea consumului de apă în timpul tratamentului cu Extract de turmeric!

Recomandări:
Anemie: 5 picături dimineaţa cu o cană de lapte fiert.
Tuse, astm bronşic, inflamaţii ale gâtului, sinuzită: 4-5 picături amestecate cu 1 linguriţă de miere într-o cană cu lapte căldut, de 2 ori pe zi.
Tulburări digestive: 4-5 picături cu iaurt sau apă călduţă la 15 minute după masa de prânz şi cină. Eficient în diaree cronică. Tonifică stomacul, stimulează ficatul şi previne hemoroizii.
Sângerări hemoroidale: 3-4 picături cu 50 ml apă din 30 în 30 de minute până la încetarea sângerării. În mod normal sângerarea înceteaza în 1-3 ore.
Îmbunătăţirea digestiei: 3-4 picături cu iaurt după masa de prânz. Hidratarea poate îmbunătăţi considerabil un sistem digestiv dezechilbrat prin reducerea balonărilor, îmbunătăţirea absorbţiei la nivel intestinal şi refacerea florei intestinale.
Artrită, reumatism: 4-5 picături cu o cană de lapte fiert, de 3 ori pe zi.
Cefalee şi migrene: 4-5 picături (în funcţie de greutatea corporală) dizolvate într-o cană cu apă calduţă, dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă.
Dureri la nivelul sânilor: Se aplică extern un amestec de câteva picături de extract de turmeric şi gel de Aloe Vera.
Sarcină şi alăptare: o dată sau de două ori pe zi câte 3-4 picături cu lapte cald (menţine sănătatea gravidei). Dupa naştere, turmericul ajuta la reducerea inflamaţiilor şi refacerea uterului. Purifică uterul şi laptele matern.
Infecţii urinare: 5 picături cu 1 lingură de miere de albine cu lapte de capră/vacă, de două ori pe zi.
Cancer: Adult cu greutate corporală sub 65 kg: 4-5 picături cu un pahar de apă caldă, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. Adult cu greutate corporală peste 65 kg: 6 picături cu un pahar de apă calduţă, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.

Precauţii: Extractul de turmeric are efect de purificare şi subţiere a sângelui. Nu se recomandă înainte de intervenţii chirurgicale. Persoanele care urmează tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi doar la indicaţia medicului) turmericul şi extractul de turmeric.

Extractul de turmeric se poate adăuga şi în prepararea alimentelor pentru culoare şi aromă, în special în preparatele din orez, cartofi, prăjituri (se dizolvă 1-2 picături într-o cană cu apă şi se adaugă la prepararea alimentelor).
Atenţionăm că turmericul pătează materialele textile şi obiectele din plastic!
A NU se păstra la frigider şi a NU se congela!
Utilizarea extractului de turmeric nu prezintă efecte secundare.

Ingrediente: extract din radacina de turmeric (Curcuma longa) 82%, excipient poliglicol 18%
Rata extractiei = 15:1




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu