Noua metoda naturala de slabit cu GUARANA

Guarana este o plantă tropicală cățărătoare care crește în locul unde natura dictează legea și anume în pădurile amazoniene. Datorită conţinutului ridicat de cofeină, guarana se mai numeşte şi “Cola Braziliană” sau ”Castan Brazilian”. Fructele coapte de Guarana amintesc de ochii oamenilor. La coacere, ele se colorează în portocaliu, până la roșu. Când semințele s-au copt, boabele crapă si atunci se văd semințele negre, învelite într-un fel de mușchi alb.

Gustul fructelor de guarana este distinctiv și unic, acesta fiind și principalul ei motiv de succes. Proprietățile guaranei au determinat marii producători de Pepsi & Coca-Cola (= bombe calorice, fără valoare nutritivă) din Brazilia să înceapă producția unei linii de băuturi răcoritoare pe bază de guarana. Însă încercările lor au eșuat, deoarece nicio băutură procesată nu avea proprietățile minunate ale guaranei.

Indigenii din Amazonia preţuiau foarte mult ce le oferea natura, în special planta Guarana şi considerau că efectele ei sunt supranaturale – de exemplu credeau că prelungeşte viaţa în mod natural şi, de aceea, o foloseau zilnic pentru tonifiere. În zilele noastre este folosită pentru un slăbit cât mai natural și sănătos, ca mijloc eficace ce luptă împotriva solicitării fizice şi psihice, deoarece acționează rapid şi de durată.

Ingredientul principal biologic activ al Guaranei este guaranina – acționează precum cofeina, dar nu provoacă aciditate în stomac. Este un compus chimic natural identic cu cafeina din cafea. Guarana conţine în mod natural şi teobromină şi teofilină, substanţe cu proprietăţi termogenice şi de îmbunătăţire a stării psihice. Concentraţia de guaranină din fructul de guarana este de 3,5 ori mai ridicată decât cea a fructului arbustului de cafea, ceea ce înseamnă că slăbitul este mai rapid și mai natural.

Guarana măreşte vigilenţa, vitalitatea, îmbunătăţeşte memoria, ajută la îndepărtarea stresului prin stimularea sistemului nervos, atenuează simptomele stării de oboseală, întăreşte imunitatea în mod natural şi sistemul respirator, totodată sporeşte şi rezistenţa la alergii și detoxifiază. Deci te ajută să rămâi în formă când te simți slăbit din cauza dietei.

Testele clinice au demonstrat că ajută la mărirea puterii de concentrare şi a atenţiei, de aceea este bine să fie administrată mai ales în perioade cu activitate fizică şi psihică solicitantă. Ajută şi la eliminarea durerilor de cap şi asigură energie pentru un timp îndelungat, mai ales atunci când ții o dietă drastică ca să slăbești.

Alte studii de laborator au arătat efecte antioxidante ale guaranei, antibacteriene şi de reducere a ţesutului adipos, de aceea guarana a fost şi este folosită în continuare ca un remediu naturist în curele de slăbire. Are un rol esenţial în suprimarea poftei de mâncare şi reducerea aportului caloric introdus zilnic în organism. Ȋn plus, stimulează metabolismul în mod natural să ardă mai repede şi mai multe calorii, ajutând la scăderea în greutate şi la remodelarea corporală.

Ce se găsește la noi este guarana pudră care se consumă amestecată în bautură. Nu am avut ocazia să văd fructul în realitate, cu atât mai mult să-l consum. Cei care au ajuns prin Brazilia povestesc că băutura de guarana este preferata localnicilor și că este foarte gustoasă. Tind să am încredere în părerea specialiștilor care afirmă că guarana te ajută la slăbit în mod natural. Mă bucură faptul ca nu provoacă aciditate la stomac precum cafeaua, ceea ce o face potrivită pentru cei care au astfel de probleme. Totodată, guarana poate înlocui cafeaua. Îți oferă energie și te ajută să te concentrezi în zilele solicitante, înlătura oboseala și îți dă energie pentru toată ziua.

Țin să adaug că pentru un slăbit sănătos și natural este indicat să aveți o dietă echilibrată, să vă mișcați mai mult și să vă hidratați corespunzător. Nutriționiștii au menționat că guarana nu trebuie băută împreună cu cafea sau cu băuturi care conțin cofeină (ex: cola), pentru a nu creea insomnii. De asemenea, mare atenție în cazul în care optați pentru pastile, deoarece nu se știe dacă în ele este cu adevărat guarană naturală sau ceva sintetic. Printre efectele neplăcute pe care vi le poate da guarana, mai ales dacă aţi exagerat cu cantitatea de plantă luată, se numără lipsa somnului, tremurăturile, anxietatea, palpitaţiile, urinările dese şi hiperactivitatea.

Într-o lume plină de hrană artificială, e timpul să optați pentru ceva mult mai natural și sănătos!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu