COENZIMA Q10 cu turmeric                                

Preţ: 18 lei/50g, 162 lei/500g

Denumire: ubichinol-10, ubichinonă, vitamina Q.

Descriere: Coenzima Q-10 este o substanţă naturală, produsă în organism, prezentă în toate celulele corpului, mai ales în cele cu activitate foarte intensă: ficat, inimă, creier. Ea este implicată în toate procesele producătoare de energie și de stocare a energiei în celule. Este unul dintre antioxidanţii relativ nou descoperiţi cu efecte uimitoare în corectarea deficienţelor care apar odată cu vârsta, legate de inimă, sistem imunitar, creier, rezistenţa la bolile cronice.
O regăsim în unele alimente precum: pește gras, sardine, macrou, organe animale (inimă, ficat, rinichi), ulei de soia, alune, nuci, spanac, broccoli, ouă. La temperaturi de peste 100 grade Celsius devine inactivă.
Vitamina E și betacarotenul ajută organismul să producă Q-10. La vârsta de 24-28 de ani, organismul atinge producţia proprie maximă de Q-10. Aceasta începe să scadă după vârsta de 30 de ani, iar după vârsta mijlocie carenţele sunt deja unele serioase. Q-10 este necesar a fi luată în special dupăvârsta de 40 de ani. Pentru a se păstra cantitatea necesară de Q10 în organism utilizarea suplimentelor alimentare care nu numai că sporesc nivelul de Q10 din sânge, dar şi stimulează producţia proprie de Q10 a organismului. Coenzima Q10 furnizează energie și crește rata de a se produce anticorpi. Este un antioxidant similar vitaminei E, care luptă împotriva îmbătrănirii, protejează moleculele de grăsime împotriva oxidării sau a alterării lor de către radicalii liberi, cei care deteriorează celulele conducând la apariţia bolilor.
După unii cercetători, proprietatea sa cea mai importantă este la nivelul mitocondriilor, formatiunile care furnizează celulei energia necesară întreţinerii vieţii. Ea este adesea denumită „scânteia” care porneşte şi menţine activitatea „motoarelor”, reprezentate de mitocondrii. În teorie, dacă coenzima Q-10 nu este suficientă, celulele suferă „căderi de energie”, avariind astfel funcţia organelor vitale, în special a inimii, care solicită cea mai mare cantitate de CoQ10, pentru pomparea continuă a sângelui. Absenţa ei duce la slabirea inimii. Bolile cardiovasculare sunt în mare măsură cauzate de absenţa coenzimei Q-10. De aceea tratamentul pentru o inimă slăbită trebuie să includă și coenzima Q-10.
Studiile recente arată că reducerea cantităţii necesare de coenzimă Q10 în sânge cu doar 25% are drept consecinţe apariţia unor serioase probleme de sănătate.

Efecte benefice:
- Protejează arterele. Coenzima Q-10 oprește oxidarea colesterolului din sânge, care este primul pas în distrugerea arterelor și apariţia infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale.
- Combate bolile cardiovasculare. La anumite teste realizate la Institutul de Cercetări Biomedicale al Universităţii din Austin, Texas, s-a constatat că trei sferturi dintre pacienţii suferind de cardiomiopatie au evoluat pozitiv după administrarea de coenzimă Q-10. Ea a fost testată și în Italia pe 2500 de pacienţi. 80% dintre cei cu insuficienţă cardiacă, cu o vârstă medie de 69 ani, au prezentat o ameliorare a bolii după ce au luat zilnic 100 mg de coenzima Q-10 împreună cu terapia standard.
- Reduce tensiunea arterială. Studiile arată că o cantitate medie de 225 mg de coenzima Q-10 reduce tensiunea arterială cu până la 85%.
- Îmbunătăţește semnificativ funcţionarea sistemului imunitar. Imunoglobulina G (IgG), principalul anticorp din sânge, a crescut semnificativ la pacienţii care au luat câte 60 mg de coenzima Q-10 zilnic.
- Stimulează metabolismul și favorizează slăbirea în greutate.
- Influenţează pozitiv fertilitatea masculină.
Dr. Folkers, cel care a pus bazele tratamentului cu CoQ10 în insuficienţa cardiacă, a adus dovezi conform cărora pacienţii cu afecţiuni oncologice au, de asemenea, deseori, carenţe de ubiquinonă. El a prezentat cazurile a şase americani, dintr-un lot de zece, care au prezentat o remisie totală, cu ajutorul CoQ10 şi au supravieţuit între 5 şi 15 ani.
Coenzima Q-10 este, de asemenea, foarte eficientă și în tratamente dermatologice. O regăsim în multe creme de îngrijire. Ea stopează procesul de îmbătrânire a pielii, protejează împotriva razelor UV și previne apariţia ridurilor.
Nu are efecte secundare.
Seleniul stimulează biosinteza coenzimei Q-10. De asemenea, sunt necesare vitaminele B2, B6, B12, niacina și acid folic.

Indicaţii: profilaxia afecţiunilor cardiovasculare, afecţiunilor sistemului nervos, parodontopatii, tulburări de menopauză, osteoporoză, hipotiroidie, infertilitate, obezitate, afecţiuni neurologice degenerative, afecţiuni digestive şi ale glandelor anexe, sindromul oboselii cronice, suprasolicitare fizică şi intelectuală, recuperarea organismului după efort, cancer, scleroză multiplă, îmbunăţirea sistemului imunitar, diabet, prostată.
Studiile arată că pentru profilaxia bolilor cardiace, este necesar un aport de 60 mg/zi de Q10 de la vârstă de 36 ani până la 60 ani, asigurându-vă că nu veţi deveni niciodată cardiaci.

Compoziţie: Coenzima Q10, turmeric. Un gram de amestec conţine 50 mg coenzima Q10.

Mod de administrare: 1-4g/zi.




2 comentarii: