ADAPTOGEN SI SURSA DE TELOMERAZANou!    

Preţ: 15 lei/50g, 135 lei/500g

Compoziție: ashwagandha (Withania somnifera), astragalus (Astragalus membranaceus),  panax ginseng, ginseng siberian (Eleutherococcus senticosus), cordyceps (Cordyceps sinensis), schisandra (Schisandra chinensis), maca albă (Lepidium meyenii), rhodiola rosea, tulsi (Ocimum sanctum) (busuioc indian), shiitake (Lentinula Edodes), ganoderma lucidum (reishi), noni (Morinda Citrifolia), lemn dulce indian (Glycyrrhiza glabra), shatavari (Asparagus racemosus), guduci (Tinospora Cordifolia), coada calului (Equisetum arvense), gheara mâții (Uncaria Tomentosa), lithothamnium calcareum, chlorella pyrenoidosa, napraznic (Geranium robertianum), lucerna verde (Alfaalfa).

Trăim sub bombardamentul permanent al stimulilor de tot felul. Caculatoarele, telefonul care ne ține mereu în priză, zgomotul mașinilor, hypermarketurile, schimbările climatice, poluarea, sunt doar o parte din cauzele care generează iureșul în care ne trăim viața și care își pun amprenta puternic asupra noastră. Un corp sănătos este extrem de rezistent și capabil să se adapteze la o diversitate de condiții atât interioare cât și exterioare, însă adaptarea acestuia depinde foarte mult de o nutriție adecvată și de o bună funcționare fiziologică. În mod normal organismul uman este capabil să controleze eficient efectele stresului prin mai multe mecanisme, în funcție de stimulii pe care îi primește. De aceea chiar dacă organismul uman este foarte complex, nu îl putem agresa în permanență, fără să obținem la un moment dat un răspuns puternic, care schimbă balanța internă și dă astfel naștere unor dezechilibre majore, bolilor. Astfel nivelele crescute de stres cronic vor afecta fiecare sistem din corp, determinând epuizarea glandelor suprarenale, un tract digestiv tulburat, îmbătrânire prematură, stări de anxietate, cancer, oboseală cronică, răceli dese, dezechilibru hormonal, tulburări autoimune, dereglări ale tiroidei și supragreutate corporală. În loc să remediem efectele stresului și ale oboselii recurgând la zahăr, cafea, alcool, droguri stimulente care epuizează organismul, este infinit mai sănătos să luăm în considerare o alternativă naturală care să acționeze pe termen lung pentru ca al nostru corpul să-și crească rezistența la stres, anxietate și oboseală permanentă.
În acest sens o soluţie de excepţie este o anumită categorie de plante denumite adaptogene, considerate a fi foarte benefice organismului.
Plantele adaptogene sunt foarte apreciate și folosite datorită proprietăților lor curative de a echilibra, regenera și proteja întregul corp, considerate cu adevărat miraculoase. Ele nu au o acțiune specifică, doar pe o anumită zonă din corp, ci aduc beneficii întregului organism care devine astfel capabil să răspundă „cu totul” stimulilor stresanți din mediu și să normalizeze funcțiile fiziologice.
Deci adaptogenele ajută corpul să se adapteze și să compenseze schimbările, de exemplu în cazul unei persoane care are nivel ridicat de zahăr în sânge, ele pot reduce nivelul de glucoză din corp, iar în cazul unei persoane care are nivel scăzut de zahăr, adaptogenele ajută la creșterea nivelului de zahăr.
Telomerii sunt, în celule terminațiile cromozomilor şi lungimea lor este direct proporțională cu tinerețea biologică și cu speranța de viață a oamenilor. Aceasta susţin savanţii. "Descoperirea unei căi de a activa telomerazele, adică enzimele care controlează telomerii, va ajuta oamenii să trăiască mult peste o sută de ani. În plus, ei vor ajunge la aceste vârste de neconceput acum, păstrânduși aspectul corpului, dar și agerimea minții, undeva la o vârstă situată în jurul valorii de 24 de ani." Acest citat aparține nu vreunui visător, ci doctorului Michael Foss, profesor și clinician la Universitatea Michigan, SUA, recunoscut drept unul dintre cei mai competenți geriatri din lume.
Substanțele de sinteză folosite pentru activarea telomerazelor sau dovedit mult prea cancerigene. Soluţia evidentă ar fi alimentația curată, naturală, ce are un efect pozitiv incontestabil asupra telomerilor, reîntinerind, în timp, organismul, ca şi îngurgitarea plantelor de leac. Aceasta este concluzia cercetărilor făcute de mai multe echipe medicale. Şi paradoxal alimentele, plantele care realizează aceeași acțiune sunt, printre cele mai puternice antitumorale cunoscute. Specialiștii în geriatrie, au descoperit două specii de plante, cu un efect suficient de puternic asupra terminațiilor cromozomilor umani, care sunt telomerii. Acestea sunt Astragalus și Chlorella. La acest link (www.youtube.com/watch?v=VY1YHfaPmnw) puteți viziona un film scurt care explică ce sunt telomerii și rolul lor în regenerarea celulară.

Iată câteva din cele mai remarcabile plante şi remedii care ne oferă ceea ce este de nepreţuit: sănătatea
Ashwagandha - este o plantă adaptogenă foarte cunoscută în medicina ayurvedică și care manifestă abilități uimitoare de reducere a cortizolului și de echilibrare a hormonilor tiroidei. În India, ashwagandha este cunoscută sub denumirea de “forța armăsarului” fiind folosită în mod traditional pentru întărirea sistemului imunitar după o boală. Ashwagandha se mai numește și ginsengul indian datorită abilității acesteia de a dezvolta rezistența și pentru proprietățile sale de ameliorare a stresului. Câteva din abilitățile Ashwagandhei ca plantă adaptogenă sunt de a: îmbunătăți funcționarea tiroidei, vindecă oboseala adrenală, reduce anxietatea și depresia, combate efectele stresului, mărește puterea și rezistența organismului, reduce degenerarea celulelor creierului, stabiliză zahărul din sânge, reduce colesterolul, stimulează imunitatea.
Ginseng koreean (Panax Ginseng) - Vă este poate deja cunoscut ca un vitalizant și ca antioxidat, având puternice efecte anti-aging. Toate aceste efecte provin din faptul că este un adaptogen de înaltă clasă care ne ajută organismul să funcționeze perfect și să facă față stresului extern. Ginsengul are capacitatea să crească producția de anticorpi, să crească imunitatea, să protejeze ficatul, să îmbunătățească memoria, să stimuleze producția de celule natural killer, să sporească capacitatea de efort, să crească libidoul sau să scadă colesterolul.
Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus) - În condiţiile unei existenţe cotidiene plină de stres, adaptogenii din compoziţie cresc capacitatea organismului de a se adapta, reducând nivelul cortizolului circulant (hormonul stresului). În plus, ginsengul siberian reuşeşte să echilibreze tensiunea arterială crescută sau scăzută şi conferă o mai bună rezistenţă psihică la eforturile de lungă durată. Astfel, ginsengul siberian şi-a dovedit utilitatea în cazurile de epuizare, neurastenie, dureri localizate la nivelul muşchilor gâtului, tremurături ale limbii şi cearcăne. Administrarea de ginseng siberian creşte producţia de celule imunocompetente şi le activează pe cele deja existente. S-a confirmat acţiunea plantei în tratarea simptomelor de supresie a măduvei osoase prezentă la pacienţii aflaţi sub chimioterapie sau radioterapie, în cazul bolilor canceroase. Planta măreşte capacitatea de efort fizic (în special anduranţa, coordonarea şi îmbunătăţirea reflexelor), efectul fiind constatat la sportivii de performanţă. Ea îmbunătăţeşte şi memoria, ameliorează vigoarea mentală şi vigilenţa, creşte capacitatea de muncă şi viteza de reacţie.
Astragalus - Sursă de telomerază. Dincolo de beneficiile uriașe și de susținerea importantă pe care această plantă o acordă sistemului imunitar, inimii și ficatului, Astragalus mai este folosită și ca adjuvant terapeutic în cazul persoanelor care suferă de cancer. Eficiența acestei plante se pare că este superioară față de cea a celebrei plante denumita Echinacea, datorita asistenței puternice pe care “conducatorul galben”, cum mai este denumită, i-o oferă organismului. Stimulează sistemul imunitar, combate răceala şi infecţiile virale, dar este și un bun adjuvant pentru cardiaci. Se recomandată în caz de stres sau epuizare. Astragalus crește cantitatea de compuși antistres pe care organismul o folosește pentru a preveni și repara daunele relaționate cu stresul. Reducând efectele cortizolului în corp, astragalus dă un impuls puternic sistemului imunitar și oferă corpului un adevărat scut antistres.
Cordyceps - Considerată “Ginseng-ul Ciupercilor”, ciuperca medicinală Cordyceps are un efect extrem de eficient în cazurile de epuizare fizică și psihică, fiind un excelent tonic al organismului. Cercetările stiințifice au demonstrat efectele pozitive pe care acest tonic natural le oferă organismului, printre care enumerăm: tratamentul afecțiunilor respiratorii și pulmonare, creșterea performanțelor sportive, creșterea libidoului, fortificarea sistemului imunitar și nu în ultimul rând, este folosită datorită proprietăților acesteia de calmare a sistemului nervos.
Prezintă proprietăți care îmbunătățesc sistemul adaptagen, anti-tumoral și imunitar. Ciupercile Cordyceps sunt folosite în medicina tradițională chineză de aproximativ 1.200 ani și au un efect de reglare a sistemului imunitar, sunt un antibiotic natural, având o acțiune bacteriostatică asupra majorității bacteriilor, virușilor și agenților patogeni.
Cercetările medicale recente au arătat de asemenea efectul antidepresiv al ciupercilor Cordyceps. Datorită acțiunii lor revigorante asupra organismului, aceste ciuperci acționează ca un stimulent blând, tonic și adaptogen și sunt folosite în mod tradițional pentru a mări nivelul energetic și pentru a reduce oboseala.
Schizandra - Denumită si “fructul celor cinci arome” deoarece fructele acestei plante contopesc toate cele cinci gusturi: acru, dulce, sarat, amar si iute. Cea mai de preț calitate a acestui fruct este reprezentată de efectul puternic antionxidant. Caracterul adaptogen al plantei, face ca aceasta să-și muleze interacțiunea cu organismul nostru în funcție de nevoile acestuia. Schizandra este un foarte bun tonic al organismului, facilitează eliminarea stării de anxietate și îmbunătățește memoria și vigilența mentală.
Este renumit efectul calmant și antidepresiv al Schizandra-ei deoarece stimulează producția de serotonină în organism și este un remediu eficient în caz de insomnie. Folosită și pentru prevenirea îmbătrânirii premature datorită efectelor dăunătoare ale unui exces de cortizol în organism. Schisandra prelungește durata de viață, crește rezistența în fața bolilor, randamentul energetic și fizic, normalizează nivelul de zahăr din sânge și este un bun stimulent al sistemului imunitar.
Maca - adaptogen, întăreşte sistemul imunitar, echilibrul hormonal, tonic general (fizic şi mental), afrodiziac, vitalizant, stimulează spermatogeneza şi ovulaţia, creşte puterea şi rezistenţa organismului, reglează tensiunea arterială, antidepresiv, elimină anemia, îmbunătăţeşte memoria, anabolizant natural, întârzie procesul de îmbătrânire, combate stresul, previne anemia, ajută pe diabeticii de tipul 2 să reducă nivelul glicemiei în sânge, scade nivelul de colesterol din sânge, ajută la combaterea oboselii cronice, a depresiilor precum şi a durerilor, ajută la o creştere sănătoasă şi la dezvoltarea inteligenţei la copii, poate acţiona preventiv contra manifestărilor de senilitate (precum lipsa puterii, pierderea memoriei, insomnia, arterioscleroza, osteoporoza, căderea părului, încărunţirea…), antioxidant, mineralizant, anticancerigen, antituberculos.
Rhodiola Rosea - Rhodiola Rosea și-a dovedit eficiența în tratarea depresiei și în îmbunătățirea stării generale de sănătate. Efectele benefice ale acestei plante asupra stării de sănătate se datorează ridicării nivelului dopaminei și al serotoninei din creier.
Rhodiola ajută la reducerea riscului de apariție și dezvoltarea bolilor autoimune (îmbunătățește funcția timusului, stimulează creșterea numărului și acțiunea celulelor imunitare al căror nivel scade în caz de stres cronic). De asemenea, Rhodiola este foarte eficientă pentru creșterea capacității de efort fizic și reducerea perioadei de recuperare după eforturi intense prin efect anabolizant.
Rhodiola conține substanța fitochimică numită salisdrosid care ajută la înlăturarea anxietății și previne îmbătrânirea prematură. Alte beneficii ale Rhodiolei sunt suprimarea producerii de cortizol, creșterea nivelelor de proteine rezistente la stres, reglarea orarului normal de alimentare și de somn după o perioadă stresantă care a dezechilibrat organismul. Totodată, Rhodiola este recomandată pentru mărirea rezistenței la oboseală mentală și fizică, pentru o protecție eficientă contra stresului oxidativ, a stresului cauzat de căldură, radiații și substanțe chimice toxice.
Alte cercetări medicale au arătat că Rhodiola, această plantă adaptogenă poate proteja inima și ficatul, crește nivelul de oxigenare prin respirație, îmbunătățește memoria și asigură longevitate, dar este recomandată și ca adjuvant pentru pierderea kilogramelor în exces.
Busuiocul sfânt (Tulsi) - Cunoscut sub denumirea de “elixir anti-îmbătrânire”, busuiocul sfânt sau Tulsi este de un real ajutor pentru combaterea oboselii și stresului, bun fortifiant al sistemului imunitar și reglează nivelul de zahăr din sânge, tensiunea arterială și nivelele hormonale. Folosite în mod tradițional în India ca medicament datorită proprietăților lor medicinale, frunzele de busuioc sfânt sunt unele dintre cele mai recomandate plante adaptogene.
Shitake - Această ciupercă este un aliat al longevității, fiind un remediu adaptogen excelent în tratarea cancerului și în tratarea și prevenirea osteoporozei. Diabetul, psoriazisul și scleroza multiplă, afecțiuni deosebit de grave fac parte din categoria bolilor ce pot fi tratate cu ajutorul ciupercii Shiitake. Această ciupercă previne îmbătrânirea și bolile asociate vârstei înaintate. Mai mult decât atât, este un excelent tonic fizic și intelectual.
Ganoderma - Reișhi este, considerată una din cele mai mari realizări ale naturii în știința adaptogenă. Calitățile de echilibrare ale ciupercii Reishi oferă suport pentru sistemul imunitar și nervos al organismului. Fitoterapeuții folosesc Reishi pentru a ameliora alergiile, bronșita, infecții virale și hipertensiune arterială, efectul său adaptogenic se extinde, de asemenea, la detoxifiere, starea de spirit si pofta de mancare, vigoarea, și vigilență mentală.
Noni - anticancerigen (asigură o diviziune celulară sănătoasă, prevenind degenerarea funcţiilor de bază ale celulei, induce apoptoza celulelor cancerigene), stimulează sistemul imunitar, măreşte producţia de endorfine, analgezic, anestezic, proprietăţi antibacteriene şi antivirale faţă de Pseudomonas aeruginosa, Proteus morgaii, Staphylococcus aureus, Baciillis subtilis, Escherichia coli, Salmonella, Shigela şi virusul HIV, înhibă bacteria Helicobacter pylori responsabilă de hiperaciditate şi ulcer gastric, antiinflamator, antialergic, antioxidant, hepatoprotector, antihelmintic (omoară viermii paraziţi Ascaris Lumbricoides), insecticid, stimulează eliberarea de insulină din pancreas, reducerea stărilor de oboseală, refacerea organismului după boală, detoxifierea organismului, amplificarea capacităţii de adaptare a organismului la stresul cotidian, îmbunătăţirea stării generale şi rezistenţei organismului, procesul de remineralizare şi vitaminizare al organismului, protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi muşchilor, menţinerea concentraţiei normale a glucozei şi colesterolului în sânge, hipotensiv, antiacneic, antibiotic natural, stimulează sinteza colagenului, stimulează activitatea hipofizei (serotonina şi melatonina), ajută la producerea de oxid de azot, previne cheagurile sangvine, energizant, antihemoragic.
Lemn dulce indian - adaptogen, antibronşitic, antituberculotic, îmbunătăţeşte vocea, tonic pulmonar, antiacid, anticolitic, reduce setea, antianemic, regenerează părul, creşte inteligenţa, îmbunătăţeşte memoria, tonic cerebral, antigonoreic, estrogenic, antifebril, diuretic, laxativ, regenerator, antiulceros, vitalizant, reîntineritor, nutritiv, tonic nervin, expectorant, antiasmatic, calmant, emolient, antiinflamator, laxativ, cicatrizant.
Shatavari - adaptogen, antitusiv, emolient, aperitiv, hidratant, nutritiv, antiinflamator, depurativ, antitumoral, adipogen, antireumatismal, antidepresiv, tonic cerebral, afrodiziac tonic, reglator hormonal, antifebril, răcoritor, antidiareic, imunostimulent, regenerator, stabilizator vital, tonic general, vitalizant.
Guduci - adaptogen, antibronşic, antiacid, antihelmintic, nutritiv, stomahic, tonic amar, depurativ, antianemic, cardiotonic, antiartritic, antireumatismal, antianxios, afrodiziac stimulent, antifebril, diuretic, antidizenteric, antihemoroidal, alterativ, reîntineritor, tonic general.
Gheara mâții - adaptogen, antitumoral, imunostimulent, antireumatic, antiartritic, litotriptic biliar si renal, hipotensiv, imbunatateste potenta, antihemoroidal, antinevralgic, hepatoprotector, gastroprotector, antioxidant, vermifug, reintineritor, hipocolesterolemiant.
Lithothamnium calcareum - adaptogen, imunostimulent, maxim de energie fizică și mentală, mineralizant, vitaminizant, proteinizant, antianemic, echilibrant mental, tonic, stimulează metabolismul, ajută la regenerarea celulelor pielii, elimină acneea, face pielea mătăsoasă și strălucitoare, antioxidant.
Chlorella - Este una dintre cele mai bogate surse de telomerază. Se recomandă în cure de slăbire, hepatite acute și cronice, ulcer gastric și duodenal, diabet zaharat tip II, anemii, obezitate, efort intelectual susținut, carențe de Ca și Mg și de vitamine, impotență, fragilitate, creșterea lactației tinerelor mame, retinopatii, radioprotecție, încetinirea proceselor de îmbătrânire, profilaxia bolilor maligne, profilaxia infecțiilor microbiene și virale, gută, combaterea mahmurelii după indigestia cu alcool, eficientizarea digestiei și a absorbției, vindecarea anemiei, a "slăbiciunii", lipsei de energie și de poftă de viață, contracararea efectelor nocive ale consumului de produse rafinate, procesate, contracararea efectelor nocive ale consumului de medicamente, susținerea activităților intense (fizice sau mentale), creșterea nivelului de energie și ameliorarea (eliminarea) stărilor de depresie, surmenaj, cancer (toate formele), hipoglicemie, artrită, hemoroizi, astm, hipertensiune, constipație, inflamații, transpirație și/sau respirație urât mirositoare, colită, fibromialgie, colesterol ridicat, dezechilibru hormonal, anorexie, tuberculoză, ulcer varicos, tromboflebită, nevroze, insomnie, afecțiuni dermatologice (acnee, eczeme).

Rezultatul final este mai puțină uzură celulară, a organelor și țesuturilor, precum și un sprijin mai mare a sistemului imunitar și nervos al organismului. Rezistența la infecții, răceli și gripă, viruși, bacterii, ciuperci și substanțe toxic este mult crescută, datorată îmbunătăţirii sistemului imunitar. Iar dumneavoastră veţi beneficia de un aport energetic, concentrare, starea de spirit foarte bună, somn odihnitor, și sentimentul general al bunăstării sunt semnificativ îmbunătățite.
Beneficiile plantelor adaptogene sunt inegalabile și de durată, chiar dacă ele acţionează progresiv. De aceea trebuie să avem răbdare și perseverenţă pentru a observa efectele acestora.

Doza: 1-2g de 4 ori/zi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu