CACAO BOABE INTREGI CRUDENou!             

Preţ: 12 lei/150g, 72 lei/1Kg

Boabele de cacao sunt prețuite de azteci încă din antichitate datorită proprietăților afrodisiace, antioxidante și gustului plăcut. Ele sunt de fapt semințele fructului Arborelui de cacao.

Compozitie:
Este una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți din lume (polifenoli, catecine, epicatecine), de minerale ( 9 g de cacao conțin doza zilnică recomandată de fier, crom, mangan, zinc, cupru), de vitamine, triptofan și serotonină triptaminică (substanțe care îmbunătățesc starea de spirit), de acizi grași omega 6. Puțini oameni cunosc beneficiile extraordinare pe care cacao în stare crudă le poate aduce întregului organism, deoarece ea este comercializată în stare prelucrată (ciocolata), care aduce în organism doar 10% din calitățile nutriționale ale celei crude. Spre exemplu, unul dintre aminoacizii ce abundă în cacao crudă, triptofanul, este distrus în totalitate la temperature mari. Altă componentă, feniletilamina (o clasă de substanțe chimice produse de organism atunci când ne îndrăgostim, cu rol important în amplificarea lucidității și a puterii de concentrare), este distrusă în procesul de prăjire a boabelor de cacao. Omega 6, unul dintre acizii grași benefici care nu pot fi sintetizați de corpul uman, se găsesc în cacaoa crudă. În cacaoa procesată omega 6 râncezește și poate determina reacții inflamatorii în corp.
Singurul aliment în care a fost descoperită anandamida (o endorfină pe care corpul uman o produce după exercițiile fizice, cunoscută și ca ``substanța fericirii``) este cacaoa crudă. Cacao mai conține și o serie de substanțe chimice care împiedică inflamațiile pereților vaselor sangvine.

Beneficii pentru sănătate:
Susține inima și sistemul cardio-vascular la nivel fizic, metafizic și spiritual fiind denumită de azteci "sângele inimii", reduce crizele de astm, suprimă în mod natural apetitul, ajutând în curele de slăbire, protejează ADN-ul de leziunile pe care le produc radicalii liberi, ajută la curățarea colonului fiind sursă importantă de fibre, reduce apariția cariilor dentare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu