LUCERNA VERDE (Alfaalfa)Nou!                                     

Preţ: 12 lei/150g

Alfaalfa
Alfaalfa (tatăl mirodeniilor în arabă) sau Lucerna (Medicago sativa), o știm cu toții ca plantă furajeră, dar ce ne-a scăpat până acum este că semințele de lucernă au fost folosite în calitate de medicament încă de acum 1500 de ani. În ultimii 35 de ani, este foarte apreciată (mai ales germenele plantei) și pe post de aliment nutritiv, mulți fiind cei care consumă des salată de lucernă verde. Pulberea de lucernă verde reîmprospătează și crește nivelul de energie. Este o sursă excelentă de clorofilă. Lucerna verde este bogată în proteine, calciu și minerale, vitamina A, vitaminele din grupa B, vitamina C, D, E și K. Lucerna verde recoltată se usucă lent la temperaturi joase și este pulberizată înainte de ambalare. Nu conţine nici un fel de aditivi sau alte ingrediente chimice.

Acțiuni: Lucerna are proprietati antihemoragice, antianemice si remineralizante, mărește puterea de concentrare și reduce efectele stresului, menține buna funcționare a sistemului imunitar și previne formarea tumorilor, grăbește procesul de vindecare a rănilor, protector al bolnavilor de psoriasis, tratează stările de depresie, elimină deșeurile din ficat și ajută la regenerarea acestuia, diuretic, ajută la creșterea apetitului, contribuie la menținerea greutății, stimulează lactația, adjuvant în tratamentul medicamentos specific în cazul inflamațiilor, acționează benefic și în cazul durerilor reumatice, detoxifiant, tonic general și ca întăritor al sistemului imunitar, ajută la purificarea sângelui, eliminarea retențiilor de apă din organism, combate constipația, efect purgative, reduce balonările, încetinește procesul de îmbătrânire, fortifică oasele și dantura, antioxidant, tonifiant al sistemului nervos și cardiac, vitaminizant, îndepărtează oboseala, timoleptic (efect psiho – stabilizant), are efect adaptogen (combate efectele negative ale stresului), hipotensiv, scade nivelul colesterolului, acidului uric și glucozei din sânge, are acțiune antispastică, susține procesele digestive și protejează mucoasa gastro-intestinală, reglează tranzitul intestinal.

Recomandări pentru Lucerna verde: Folosit în mod tradițional pentru compesarea carențelor nutriționale în susținerea capacității organismului de a funcționa eficient și de a desfășura activități zilnice fără apariția unor stări de oboseală, pentru consolidarea mentală generală, ca suport cognitiv în situații stresante (în perioade de concentrare, învățare și memorare, pentru abilitate, vigilență și adaptare în condiții de stres); tulburări cardiace pe fond nervos; sedativ nervos eficace în stări de neurastenie, depresie, anxietate acută și cronică, melancolie, iritabilitate; suprasolicitarea organismului în efortul fizic și intelectual prelungit; surmenaj; tulburări de somn (înduce un somn normal, odihnitor); stări de tensiune psihică și iritabilitate, în sindromul premenstrual; iritabilitate, depresie și insomnie în menopauză; tulburări ale ciclului menstrual asociate cu simptome vegetative și labilitate psihică; consolidează eliberarea hormonilor FSH (hormon stimulator al foliculilor) și LH ( hormon luteotrop) – răspunzători de reglarea ciclului menstrual și de apariția sterilității; combate impotența sexuală și frigiditatea; normalizează tensiunea arterială, reduce nivelul crescut al colesterolului și al acidului uric din sânge; benefic în diabet prin scăderea nivelului zahărului din sânge; ajută la detoxifierea organismului; dereglări hormonale, osteoporoză, obezitate; restabilește buna funcționare a aparatului digestiv, combate constipația, în stări anemice; tonifiant și revigorant în convalescență după boli infecto – contagioase și după intervenții chirurgicale; îmbuntățește performanțele sportive prin aport energetic mărit, pentru indigestie și în tulburările vezicii urinare, prevenirea infecțiilor vezicii urinare și ale prostate.
După primele 3-4 săptămâni de terapie, crește rezistența fizică și psihică a celor care folosesc acest revigorant de excepție.

Precauții privind consumul de Lucernă verde: în sarcină și perioada de alăptare, în boala celiacă (tulburări ale sistemului imunitar, declanșate de ingestia glutenului alimentar), ocluzii intestinale, hipersensibilitate la planta verde. Pot apărea efecte adverse numai la depășirea dozei zilnice recomandate, anume: disconfort abdominal, flatulență, balonări. Lucerna nu trebuie consumată de persoanele care suferă de așa numitele boli autoimune.

Mod de administrare: Adulți: 3 g (doza zilnică recomandată) sau o linguriță de pulbere dizolvată într-un pahar de apă plată sau suc natural (aproximativ 50 ml) la temperatura camerei, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale, timp de 2-3 luni; în 2-3 cure pe an cu câte o lună pauză;
Copii peste vârsta de 12 ani: 1,5 g (doza zilnică recomandată) sau lingurița de pulbere dizolvată într-un pahar de apă plată sau suc natural (aproximativ 50 ml) la temperatura camerei, de 2 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale, timp de o lună; în 2 cure pe an cu câte o lună pauză.
Preparatul nu se dizolvă în apă caldă pentru a nu se inactiva substanțele bioactive prezente.

Recomandări în administrarea pulberii de lucernă verde:
Este recomandat ca ultima administrare să fie luată înainte de ora 18:00.
Se poate administra în paralel și cu tratamentele convenționale, alopate.
Pentru detoxifiere administrarea produsului se poate începe și cu doze mai mici (jumătate din doza recomandată), crescute gradual până la doza recomandată (se împiedică apariția unor eventuale efecte nedorite).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu